Landscape Architecture + Education + Care + High-Density Living

Wesbrook Village at UBC Neighbourhood

Vancouver, British Columbia | 2007-2012

We designed several properties within a new residential village on the University of British Columbia campus, working alongside multiple developers.

Projects ranged from an independent living facility to multifamily residential properties. What unifies them is the surrounding Pacific Northwest rainforest. We wanted to acknowledge the woodland this development displaced and integrate as much of it into the development as possible. In each of our designs, we brought pockets of native trees and shrubs into communal courtyard spaces. Forest fingers and islands pepper the community and weave the modern landscape into nature. 

Project Client
Concert Properties, Polygon + Wall Financial