Landscape Architecture + Parks + Open Space

Hastings Mill Park

Vancouver, British Columbia | 2014-2016

When an old playground on a prime piece of oceanfront real estate reached its life capacity, we led a playful retrofit.

Inspired by Vancouver’s pioneer logging history and the existing Hastings Mill Store Museum on the site, we worked with Macdonald and Lawrence to create custom play equipment using stumps and logs. Large yellow cedar timbers create the framework for swings and a rope climbing structure.

A new sandbox and a playhouse modeled after the Mill Store offer spaces for children to stretch their imaginations. Local driftwood seating lets parents watch their kids and the stunning Point Grey view

 

Project Client
Vancouver Board of Parks and Recreation
Project Collaborators
Macdonald and Lawrence